A Bucarest les distàncies són grans i cada dia agafem el metro. Sota terra s'obre un "nou món" davant nostre on inexplicablement (bé, el fred ho explica) hi ha més comerços que a peu de carrer. Entre aquests comerços, algun de gastronòmic i, els més importants de tots, les Covrigarie!
Una covrigarie és una mini botiga on fan exclusivament covrigi (o pretzels com es diuen en anglès) que són com es pot veure en la imatge, llaços de pasta de pa suaus per dins i cruixents per fora, daurats al forn i que estan boníssims. Costen només 1 lei (uns 25 cèntims d'euro) i quan a mig matí l'estómac comença a protestar van genial per apaivagar la gana. Els dos tipus principals són els de sal i llavors de rosella i els de llavors de sèsam. Els no tan tradicionals però no per això menys bons poden ser amb pa d'olives, amb formatge i pernil dolç, o fins i tot, amb frankfurt.
El metro sempre va ple de gent menjant-se aquests llaços i les cues que es formen per comprar-ne a vegades són força llargues. Nosaltres, de tant en tant, ens deixem endur per la temptació.
Nyam! Quina bona pinta!! Aquí a Corea són molt famosos (i nombrosos) els "tenderetes" de snaks coreans (com kimbabs, tempures, peixet fregit, pastissets,....) i a part de ser barats també van molt bé per omplir el pap!
ResponEliminaSí que fan bona pinta els covrigi! No m'estranya que es facin cues a les paradetes.I això de poder-ne comprar en el metro em sembla un gran invent.
ResponEliminaNyam, nyam.
Ja tinc ganes de provar els snacks de Korea!! :p tot i que serà molt difícil competir amb els covrigi...veurem que guanya!
ResponEliminaJa coneixeu la meva mania per les receptes, i sembla que aquesta es la dels COVRIGI
ResponElimina600 gr de farina
300 ml de llet
70 gr d'oli d'oliva
10 gr de sucre
15 gr de sal
15 gr de llevat fresc de forn
1 ou
llavors de sèsam o de rosella
Dissoldre el llevat en 100 ml de llet
Deixar reposar 10 minuts cobert amb paper film
Amassar tots els ingredients, excepte la sal, durant 10 minuts, després afegir la sal i seguir amassant 5 minuts més.
Posar la massa en un recipient engreixat, cobert per paper film uns 40-50 minuts.
Agafar trocets de massa i fer cordons de uns 40 cm, doneu-li la forma de llac, pinteu amb l'ou batut i cobriu amb les llavors.
Deixeu reposar 10 minuts
Fornejar 15-20 minuts
... i a menjar