14 de març 2011

Herastrau



Quan no està coberta per la neu, Bucarest és una ciutat amb un munt de parcs verds plens de flors i vegetació que serveixen de pulmó a una ciutat ocupada en la seva totalitat pels cotxes. De tots els parcs, el més important i característic de la ciutat és l'Herastrau.

Un parc immens, de més de 2km² on joves bucurestians passen els calorosos dies d'estiu fent pícnic, o les famílies lloguen bicis (gratis) per recórrer el parc de cap a peus (atenció, després de fer els 4km que això representa caminant, crec definitivament que és millor fer-ho amb bici). És un símbol de la ciutat i el que el fa tant especial és el llac central per on es poden fer mini-creuers, o llogar barques de rems; el parc es distribueix al voltant del llac i s'hi pot trobar des de restaurants amb terrassa, fins a un camp de golf.

Ara bé, l'atractiu més gran del parc és potser el museu Satului, que és un recull d'arquitectura vernacular de Romania en un espai a l'aire lliure. Si hi ha sort quan visites el museu et pots trobar amb parades de menjar típic i amb grups de música tradicional. És un dels millors llocs de la ciutat. A més, el parc recull un munt d'opcions lúdiques com parcs infantils, parades de menjar, pistes d'skateboard o un jardí botànic. També, arreu del parc podem trobar diverses estàtues de personatges famosos romanesos o d'arreu.

En definitiva, podem dir que el Parcul Herastrau és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat i de visita obligada per aquells qui els agradi la naturalesa i fugir per uns moments del caos urbà.

4 comentaris:

  1. Serà espectacular veure l'inici de la primavera engalanant l'Herastrau. Teniu per davant unes bones passejades per aquest lloc tan especial. Que en gaudiu molt!!

    (ja ensenyareu fotos...)

    ResponElimina
  2. ... del museu Satului, impressionant l'església de fusta de Dragomiresti (1772), amb una coberta de teules de fusta i amb pintures a l'interior, ... el moli de vent, ...

    ResponElimina
  3. un parc molt complet! aquests dies de mini primavera molta gent ha acudit en massa a l'Herastrau.... veurem que passa d'aquí un mes!

    ResponElimina
  4. Quin parc més maco!! Ara que arribi el bon temps heu d'aprofitar i gaudir-lo! Ah, i no us obideu de llogar una barqueta o ànec per travessar el llac!! :P

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons