20 de juny 2011

Kalashnikov!!


Goran Bregovic. Un dels músics més coneguts dels Balcans des de fa 40 anys, ha voltat pel món amb la seva banda folclòrica amunt i avall. És famós, entre d'altres, per haver fet la banda sonora de diverses pel·lícules de Kusturica.

Oferia un concert gratuït en un parc del nord de Bucarest i vam anar-hi amb un munt d'amics. Vam esperar asseguts a la gespa a que els concerts anteriors s'acabessin i quan estava a punt de començar ens vam col·locar en un punt estratègic per a gaudir al màxim del concert. Acompanyat d'un cantant i percusionista gitano, dues coristes bulgares i 5 o 6 vents panxacontents. Amb el noi gitano portant la força del concert i un munt de cançons animades van fer que tot el públic ballés i cantés com mai abans ho havíem vist a Romania.

Ens ho estàvem passant genial i el concert estava durant un munt (gairebé 2 hores). Això sí, va deixar les millors cançons per l'extásis final, Mesecina i Kalashnikov amb les que el públic, inclosos nosaltres, es va tornar boig. Podeu veure els vídeos de les dos cançons que són d'allò més contagioses.

A més a més, per a qui li agradi, dir que aquest estiu Goran Bregovic tocarà al Festival Grec de Barcelona.



2 comentaris:

  1. Quin ritme pels Balcans!!
    Ja us explicarem la nostra experiència del Grec 2011 amb "Alkohol", de la "banda de Bodes i Funerals del Goran Bregovicz...
    Crec que serà una nit memorable.

    ResponElimina
  2. Sí!!! ritme inconfusible i autèntic. Serà de les coses que més trobarem a faltar a Barcelona. Vosaltres teniu l'oportunitat de viure-ho al Grec! Ja ens explicareu!

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons