29 de jul. 2011

Pe curand Bucuresti!


Avui marxem de Bucarest. Hem estat vivint a la capital de Romania els últims 11 mesos gràcies a una beca Erasmus. Ha estat possiblement el millor any de les nostres vides. Hem pogut conèixer a fons Bucarest, Romania i visitar 8 països de la zona que no coneixíem. Hem fet a més un munt d'amics de moltes nacionalitats diferents a qui esperem veure, o més ben dit estem segurs de veure, en un futur no molt llunyà. També hem tingut la oportunitat de provar un altre mètode d'ensenyança d'arquitectura a la Universitat Ion Mincu, i amb el temps lliure que ens sobrava participar en uns quants concursos d'arquitectura que ens han fet aprendre molt.

Bucuresti és una ciutat molt especial i diferent de qualsevol altra d'Europa. Des del primer moment ens ha sorprès i ens ha captivat. És una ciutat eclèctica on cultures i històries es mesclen i deixen com a llegat tota una amalgama d'estils aqruitectònics combinats amb vegetació salvatge, cotxes, gossos i reminiscències d'infraestructures comunistes. Bucuresti és anàrquica i caòtica però al mig del desordre hi ha petites joies amagades com ara esglésies, palaus del segle XIX o galeries d'art. Passejar per la ciutat i descobrir llocs màgics produeix molta satisfacció, et fa sentir pioner. A Bucuresti hi conviuen el present amb el passat i la tradició no deixa mai d'estar present. És una ciutat que mira cap al futur de vegades volent oblidar el passat massa de pressa. Bucuresti, la ciutat dels festivals de cinema i de la bona música a baix preu. La ciutat de l'oci nocturn inacabable i de les fàbriques reconvertides en locals alternatius.

Bucuresti, aquesta ciutat que ens ha acollit i on hem experimentat l'hivern més llarg i dur de la nostra vida. On hem après què significava realment la primavera verda i florida. La nostra ciutat durant aquest any i que mai més oblidarem. Fins ben aviat!

Bucarest, 29 de juliol de 2011

Laia i Xavi

2 comentaris:

  1. :D
    Benvinguts a casa! I espero que pogueu tornar a viure una experiència tan fantàstica com aquesta ben aviat, sigui on sigui!

    ResponElimina
  2. Ho hem passat molt bé seguint les vostres cròniques d'Oculta Bucuresti. De la vostra mà,hem conegut una ciutat i un país que també hem fet una mica nostres.
    Us desitjo el millor en la nova etapa que comenceu a BCN.
    Benvinguts i queus vagi molt bé!

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons