21 de nov. 2010

Damian Draghici


La setmana passada vam anar a la Sala Palatului a gaudir d'un concert de jazz on l'estrella era en Damian Draghici, el millor músic de flauta de Pan del món. La crítica el lloa per ser capaç de tocar aquest instrument de manera virtuosa. Pot treure-li unes notes a l'instrument que ningú més al món és capaç d'aconseguir; això és gràcies a que mou la llengua 4 vegades més ràpid que el normal.

Amb ell hi havia un pianista, un baix, un percussionista i un clarinet. Tots ells magnífics. A més, a mig concert s'hi va unir la Diane Schuur, una cantant i pianista cega amb 2 Grammys al seu palmarès. Aquest elenc de músics ens va deleitar amb versions dels grans mestres del jazz com ara John coltrane o Miles Davis entre d'altres.

Un altre dels factors especials del concert va ser el lloc on es feia, la Sala Palatului, l'edifici dels mítings de Ceausescu reconvertit en una imponent sala de festes. En aquesta sala hi ha un programa molt divers de música i és on es reuneixen el millor i el pitjor del panorama musical bucarestià.

Us deixo amb un fragment (de molt mala qualitat el vídeo) del concert per a que veieu més o menys de que anava la cosa!



2 comentaris:

  1. Oh yeaaah!!
    Inoblidable concert i molt bons músics en el trio rítmic. Molt destacable, també, l'actuació d'Eddie Daniels.
    A veure si tenim sort i aconseguim el disc en el que està treballant el Damian Draghici, juntament amb músics del Berheele College (New York)!

    ResponElimina
  2. Quina sort de tota l'oferta cultural que podeu gaudir!!!

    Una recomanació "JAZZ" / busqueu al Youtube (Hiromi live) els concerts de la Hiromi Uehara, que va ser nena prodigi i als 12 anys ja donava concerts per tot el mon, us l'aconsello, es pura energia.

    Ah!! i aquest matí hem anat a l'exposició de MARISCAL A LA PEDRERA, i hi havia una filmació amb el making off de la pel·lícula animada del Trueba & Mariscal, la de Chico&Rita que s'estrena aquest cap de setmana a Londres, a veure si teniu sort i la podeu veure a Bucarest.

    Making off de Chico & Rita, una pel·lícula d'animació que ha estat dirigida conjuntament per Javier Mariscal, Tono Errando i Fernando Trueba. Ambientada a l'Havana dels anys 40 i amb un fons musical que va de Charlie Parker a Bebo Valdés, la cinta es va rodar amb actors reals per donar més realisme als moviments de les il·lustracions.

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons