14 de nov. 2010

Una mirada diferent



La Marga ens va venir a visitar fa unes setmanes. La seva estada a Bucuresti va ser curta però molt intensa! Vam procurar mostrar-li l'essència de la ciutat i ella mitjançant la seva càmera va recollir unes quantes imatges molt interessants. En aquesta entrada us presentem el seu punt de vista.




Aquest és el Palau del "Poble". Un edifici monstruosament gran fet a encàrrec del dictador Ceaucescu. L'edifici s'utilitza per albergar el govern però estava destinat a acollir tota l'administració comunista de Ceaucescu. Diuen que el mateix que està construït per dalt està construït sota terra també. Ningú ens ha dit que hi ha al subsòl però abans s'hi trobava la seu del servei secret comunista i un túnel que connecta directament amb l'aeroport de Baneasa.


Donar la volta a aquest edifici suposa una empresa esgotadora i interminable. Al seu voltant només hi ha descampats i desolació on abans hi havia hagut el centre històric de la ciutat.





La ciutat té grans carències d'espai públic des del punt de vista del vianant. Bucuresti és una ciutat pensada pel cotxe, com moltes altres, i el vianant i les bicicletes queden en un trist segon terme. Malgrat que la ciutat té molts espais verds i parcs preciosos per caminar, les voreres estan plenes d'obstacles com ara cotxes, gossos, poc espai o arbres inoportuns.





Molt a prop del Palau del "Poble" hi ha aquest parc tan meravellós. Es tracta del parc Cismigiu, un lloc refinat ple de flors i vegetació, molt popular entre els ciutadans. S'hi accedeix per una gran avinguda plena de flors i a banda i banda s'hi troben recons secrets amb escultures i vegetació diversa. Al parc hi ha un llac, un element que no pot faltar mai als parcs de Bucuresti.




Al casc antic de la ciutat es troba aquesta joia de l'arquitectura i la gastronomia. Es tracta del "Caru cu Bere" una antiga cerveseria que ara és el restaurant més popular de la ciutat. L'edifici del segle XIX és de l'estic neogòtic i està perfectament restaurat. Realment et sents com si estiguessis dins un castell medieval. El menjar és deliciós, es serveixen plats tradicionals romanesos a uns preus molt econòmics. Per posar un exemple, el menú d'estudiant costa 3 euros i un sopar complet amb beguda, 500 ml de cervesa de la casa, entrant, plat principal i postres costa uns 10 euros per persona. És un lloc IMPRESCINDIBLE de visitar si es vol conèixer Bucuresti.




Aquesta és la facultat d'arquitectura Ion Mincu, on estudiem. L'edifici del segle XIX està construït amb l'estil propi romanès d'aquest segle, una espècie de neogòtic barrejat amb alguns elements orientals i elements clàssics. Per desgràcia ara mateix l'estan rehabilitant i les classes s'imparteixen a una ampliació de l'edifici més moderna. L'edifici es troba molt a prop del Km 0 de la ciutat al bell mig de tot.



El Museu Satului. Un museu a l'aire lliure al costat del parc més gran i més bonic de tots, el Parc Herastrau. Aquest museu construït als 30 es tracta d'un recull de l'arquitectura tradicional romanesa. S'hi poden trobar reproduccions de les cases típiques de cada part del país així com també algunes esglésies, molins i petites barques. Als caps de setmana hi ha un mercat de productes artesans romanesos com ara ceràmica, objectes de vímet, roba tradicional i també formatges, embotits, zacusca, mel o conserves. El dia que vam venir nosaltres feien un festival i vam poder enganxar diverses actuacions musicals molt autèntiques. Si es vol conèixer una mica més de Romania sense sortir de Bucuresti, aquest és el lloc ideal per fer-ho.



7 comentaris:

  1. Hola Laia, no sabía nada de este blog que estaís haciendo. Me parece una idea muy buena, para acercarnos a los que nos quedamos por aquí a la vida por el este. Un beso grande!!! me pasaré a menudo!

    ResponElimina
  2. yuhuu!!!! pensaba que ya conocías nuestro blog! me gusta mucho que te guste. las fotos las hizo la madre de Xavi cuando vino a visitarnos... tenemos más entradas, desde setiembre que escribimos! nos vemos pronto en bcn, ya me pondré en contacto con vosotros para quedar para el día 22 :-p (fiestaaa!)

    ResponElimina
  3. M'han agradat molt les fotografies, hi ha llocs realment macos per veure!
    I els pares m'han parlat molt bé d0aquest restaurant, quina enveja que em feu!!

    PD: L"arbre" inoportú m'ha recordat a molts carrils bici d'aquí Seoul amb le mateix problema! :P

    ResponElimina
  4. jejej sí! a Asia tampoc tenen en compte l'espai urbà

    ResponElimina
  5. Que interessants els comentaris que feu de les fotos, així anem coneixent una mica mes la BUCARESTI,

    ResponElimina
  6. molt interessant, unes fotos molt maques també :)

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons