4 de nov. 2010

Papanasi




Iniciem aquesta secció sobre gastronomia romanesa amb el postre tradicional per excel·lència: el Papanasi (pronunciat papanash).

Aquesta bomba calòrica, que es pot prendre com a plat únic ja sigui per dinar o per sopar, és una espècie de rosquilla gegant suau i esponjosa per dins i cruixent per fora. Se'n serveixen dos unitats culminades per una bola cruixent de les mateixes característiques. A més també va amb nata líquida i colís de fruites del bosc. Quantitats ingents. La combinació de gustos és explosiva pel paladar. Exquisit, tant que ens n'hem tornat uns addictes i en mengem sovint.

Si aneu a Romania no deixeu de tastar-lo. Un bon lloc on menjar papanasi i altres plats tradicionals romanesos és el restaurant Caru cu Bere del qual parlarem en una altra entrada.

7 comentaris:

  1. Mmmm quina bona pinta que té!!!

    ResponElimina
  2. Seeee doncs la pinta no és res comparat amb el gust BONIIIIISSIM!! Si vens a Bucurest ho podràs provar ;-)

    ResponElimina
  3. Puc donar referencies, boníssim!!!!
    He trobat una recepta

    Papanasi
    Ingredientes:

    * 2 cucharadas de sémola de trigo o maíz
    * 2 cucharadas de harina de trigo
    * 2 huevos
    * 400 g de queso tiernos blanco (tipo requesón) escurrido
    * Sal
    * Aceite/manteca para freír

    Elaboración:

    Separar las claras de las yemas. Montar las claras a punto de nieve. Mezclar el requesón, las yemas, la harina, la sémola, la sal. Incorporar las claras montadas. Formar bolitas aplastadas con la mano y hacer un agujero con la punta del dedo en el centro. Freír, dorar por los dos lados. Servir con azúcar, nata montada y mermelada de cerezas.

    * Esta misma receta se puede hacer pero en vez de freírlas, se echan en agua salada hirviendo. Bajar un poco el fuego y dejar hervir hasta que suban a la superficie, dejar todavía unos diez minutos. Escurrirlas bien y mojarlas con mantequilla derretida, espolvorear con pan rallado frito servir muy caliente acompañado de nata y azúcar.

    NOTA: Como la masa queda algo blanda, a par no añadir más harina, poner la masa en moldecitos de flexipan para "borrachos" con hueco enmedio y sin tener que untarlos de grasa. Hornear a 170ºC. unos 15 mn. Quedan muy bien, no recojen tanta grasa como fritos y no se aguan como los hervidos. Resulta una buena opción.

    ResponElimina
  4. ... i per si domineu el romanés


    Pentru papanasi minunato-mirobolanti avem nevoie de:

    - un pachet de branza de vaca (pachetul meu avea 500g insa nu l-am folosit chiar pe tot. Ideea este sa fie branza de vaca grasa)
    - doua oua
    - un varf de cutit de sare
    - un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie
    - faina (in principiu 10-15 linguri)
    - un pliculet de zahar vanilat



    Cum preparam?
    Tot ce v-am scris mai sus se pune intr-un castron si se intervine cu mixerul pt aluat (sau cu linguroiul) si se amesteca bine bine pana cand compozitia nu mai este lipicioasa, nu se mai leaga de maini.



    Se fac bilushtele in felul urmator: 2 bile mai mici pt capac si doua bile mai mari pt papanasii propriu-zisi. Cu un deget plin cu faina, se impunge bila mai mare direct in mijloc si se roteste pana obtinem o gaura maricica (hahaha).



    Intr-o cratita se incinge uleiul, sa treaca mult peste papanasi. Se pun papanasii la prajit, si sunt gata cand se ridica la suprafata.



    Pentru ca nimanui nu-i plac papanasii golasi, se pune pe fiecare dulceata si smantana, apoi li se pune capacul. Pentru aceasta reteta merge foarte bine si gemul de capsuni facut de mine. E testata treaba! :),

    dons això que vagi de gust!!!!

    ResponElimina
  5. Nyam!!!! Si que us cuideu vosaltres dos!!
    Ja veig que aquí mengeu molt bé, sobretot ara que arriba el fred i cal ingerir moltes calories diaries! ^^

    Espero poder tastar-lo algun dia, o que n'aprengueu la recepta i me'n feu quan torni! xD

    ResponElimina
  6. Si poguéssis venir a Romania algun dia el provaries! Però com que és una mica difícil prometo apendre la recepta i cuinar-lo a Barcelona per tu! No puc assegurar que el resultat sigui el mateix que aquí però ho intentarem :-p

    ResponElimina
  7. La meva àvia ja està en procés d'aprendre la recepta jejeje

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons